Kako pravilno uporabiti gnojilo za jagode?

Gnojilo za jagode mor biti kvalitetno, že želite, da bodo res lepe, rdeče in mamljivo dišeče. Gre za pravo pomladno poslastico, ki je všeč vsakomur. Da bodo vaše jagode kot iz sanj, nabavite kvalitetno gnojilo za jagode na tej povezavi https://www.bioplant.si/gnojila/gnojilo-za-jagode/ kjer je na voljo v spletni trgovini in ga lahko naročite kar domov. Kvalitetno gnojilo za jagode ni treba dodajati pogosto, vendar je najbolje, da se ga da spomladi preden jagode začno cveteti. Takrat jih kopljite, prezračite zemljo in okoli jagod nasujte gnojilo, ki naj bo nekoliko oddaljen od korenin.

gnojilo za jagode
Ker so jagodne lahko take, da rodijo enkrat, nekatere dvakrat nekatere pa so celoletne, ki jih gnojimo drugače. Celoletnim, ki rodijo dišeče, zrele lepe plodove značilnega okusa ves čas, dodajate več gnojila, kot tistim, ki so bolj divje in rodijo enkrat ali največ dvakrat na leto.
Gnojilo za jagode kasneje dodajamo v jamice, ki jih zakopljemo v neposredni bližini jagod. Prst okoli jagod rahlo zrahljajte, da vmes pride zrak. Ne počnite glede med cvetenje, ampak prej in po tem. To naredimo na primer tri krat na leto, lahko tudi po obiranju plodov, ker potem jagodne kaj čas a mirujejo, dokler spet ne cvetijo.
Paziti je treba, da gnojilo ne poškoduje korenin, listov in svetov. Zato ga zakopljemo v neposredno bližino in ga zalijemo z vodo, da razpade. To seveda ostrijo mikroorganizmi in bakterije v gnojilu.
Kliko gnojila uporabiti za posamično jagodo, je odvisno od njene velikosti. Večja kot je, več bo potrebovala hranilnih snovi, vendar ne dodajate več kot eno pest gnojila vsaki jagodi, ker jo lahko gnojilo za jagode dobesedno tudi uniči. To se zgodi tako, da najprej jagodni listi porumenijo ni je ne morete rešiti več. Edino res dobro zdravilo je, da jo zalijete z nekaj dni staro koprivno vodo in položite narezane koprive ob jagodo, da se pozdravi in ojača njen imunski sistem.