Sušilni stroj je že skoraj v vsakem gospodinjstvu

Sušilni stroj je sodobna naprava za sušenje perila in je skoraj že povsod nadomestil klasično sušenje perila na zraku. Ko se odločate za nakup sušilnega stroja, je treba premisliti o več parametrih, ker so različni in dobro premislite, točno katerega boste uporabili za sebe in za svoj prostor. Slabo vreme je vse pogostejše, zime so daljše in deževna obdobja so vse bolj pogosta ter hladna. To je slaba novica za klasično sušenje prerila na zraku. Poleg tega je zrak lahko precej onesnažen še posebej tam, kjer se klasično kuri in perilo lahko po sušenju zunaj smrdi. Vse te težave rešuje sušilni stroj, ki ga lahko daste ob pralni stroj ali na njega, če nimate prostora.

sušilni stroj

Mnogi se sprašujejo, ali kupiti sušilni stroj ali kombiniran pralno sušilni stroj? Vedno je bolje kupiti posamezno komponento specializirano samo za sušenje ali samo za pranje, ker je optimiziran za določeno delo. Kombinirani stroji se ne obnesejo najbolje, ker se boben ne more prilagajati temu, kar mora pri posameznih operacijah delati in več kot je funkcij v enem stroju, bolj je pokvarljiv. 

Sušenje s strojem ima več prednosti. Predvsem vam ni treba imeti prostora zunaj za sušenje perila in perilo ne bo spet umazano od dima, prašnih delcev ali kakcev od živali. Ko pa boste kupovali sušilni stroj, morate upoštevati več parametrov.

Najprej tega, ali boste kupili stroj, ki bo imel kondenzacijsko posodo ali takega, ki bo delal s pomočjo ventilacije in toplotne črpalke. Če imate možnost, da odvajate paro ven iz prostora skozi okno ali drugo odprtino, je to super možnost, drugače pa kupite kondenzacijskega, kjer boste po vsakem sušenju odlili vodo, ki se bo nabrala od sušenja. 

Nato izbirajte med rizičnimi velikostmi strojev. Če ste ena oseba, kupite majhnega z majhnim bobnom, za družine je super s srednjim bobnom in za večje družine ter sušenje večjih kosov kupite največjega.